Гречка та м'ясо в сметанно-томатній підливі
Складові:
На 1 сімейну порцію потрібно
М'ясо
✔️ 250-300 грам м'яса
✔️ 1 морквина
✔️ четвертинка цибулини
✔️1 ст.л. сметани
✔️1 ст.л. томатної пасти
✔️1 ст.л. рисового борошна
✔️1 ст.л. олії
✔️200 мл. води
✔️лавровий лист, сіль
Гречка
✔️1 склянка гречаної крупи
✔️2 склянки води
✔️сіль
Опис рецепту
Для цього рецепту краще підійде курятина або індичатина. Краще брати не грудинку, а гомілку або стегно, бо грудинка буде суха. Швидко, смачно, корисно і мінімум жиру.
Покроковий рецепт з фото знайдете нижче в рекомендованих рецептах.
Гречку відварити до готовності.
М'ясо готувати так: м'ясо нарізати смужками поперек волокон. Моркву нарізати півкільцями або брусочками. Цибулю подрібнити. У каструльку додати столову ложку олії і м'ясо. Включити вогонь, і помішувати м'ясо, щоб не присмажувалося, а просто схватилося. Додати овочі, перемішати. Зробити підливу. Змішати сметану, томатну пасту, рисове борошно, сіль і воду. Залити м'ясо підливою. Додати лавровий лист і тушкувати під кришкою на маленькому вогні до готовності м'яса. Періодично помішувати. Смачного!
Ваші відгуки