Гречаники або котлети з гречкою, тушені в підливі з морквою

Складові:

На 1 порцію потрібно:

✔️ 2 ст.л. фаршу
✔️ 3 ст.л. вареної гречки
✔️ 2 перепелиних яйця, або пів курячого
✔️ шпинат (не обов'язково)
✔️пів морквини
✔️ пів ч.л. томату
✔️1 ч.л. рисового чи білого борошна
✔️100 мл. води
✔️ пів ч.л. олії, сіль, лавровий лист

Поділіться рецептом:

Опис рецепту

Простий рецепт котлеток з гречкою, або як їх ще називають "гречаники". Зручно готувати, коли звечора залишилася гречана каша. Гарний варіант що приготувати на обід для дитини до року та після року. Гречаники виходять соковиті та м'якенькі. При бажанні їх можна розім'яти, щоб було зручно їсти.

Як приготувати Гречаники або котлети з гречкою, тушені в підливі з морквою

Змішати гречку, фарш, яйця та шпинат (якщо є), підсолити за бажанням.
В каструльку влити олію, натерти моркву, поставити на вогонь. Додати рисове борошно, томатну пасту та розмішати.
Влити воду, підсолити та дати закипіти.
Скатати 3 кульки, покласти в моркв'яний соус, приплюснути та тушкувати на малому вогні під кришкою хвилин 20-30. При бажанні можна додати шматочок лаврового листа. Смачного!

Задати своє питання можна нижче