Вареники з цільнозерновим борошном та рибно-овочевою начинкою для дітей після року

Складові:

На 14-15 вареничків потрібно:

заварне тісто:
✔️ 1 перепелине яйце
✔️ 1 ч.л. олії
✔️ 2 ст.л. цільнозернового борошна
✔️ біле борошно, скільки візьме тісто
✔️1/4 склянки (50 мл.) кип'ятка

начинка:
✔️пів морквини
✔️1 середня картоплина
✔️ 80 грам риби


Поділіться рецептом:

Опис рецепту

Вареники бувають не тільки смачні, а й корисні. Якщо готуєте вареники для всієї сім'ї, то можна порадувати і дитинку. Їх можна наліпити і заморозити, дуже зручно потім не думати, що приготувати дитині на обід. Заварне тісто з цільнозерновим борошном легко замішується, не розварюється та смачне. Підходить для дітей після року, цікаво взяти в ручку та гризти. Рибу можна взяти на свій смак. Для дорослих треба зробити більше тіста, а як начинку взяти наприклад картопля+гриби, картопля+м'ясо, сир.

Як приготувати Вареники з цільнозерновим борошном та рибно-овочевою начинкою для дітей після року

Для начинки почистити одну середню картоплину, пів морквини. Овочі подрібнити та відварити, трішки підсолити. Як овочі будуть готові, злити воду, додати відварену рибу і потовкти все в пюре.
Для тіста змішати в мисці перепелине яйце, олію та столову ложку білого борошна. Влити 1-4 склянки (50грам) щойно закипівшої води, гарно розмішати. Можуть бути трішки грудочки, не страшно.
Додати цільнозернове борошно, розмішати і домісити вже з поступовим додаванням білого борошна. Тісто має не липнути до рук.
Сформувати з тіста ковбаску та нарізати впоперек на невеликі кільця.
Зліпити варенички. Одну порцію можна зварити на обід, а решту заморозити. Свіжі вареники варити в киплячій воді хвилин 5, заморожені хвилин 8. Смачного!

Задати своє питання можна нижче