Шпинатне заварне ТІСТО для вареників чи пельменів. Найсмачніше.

Складові:

РЕЦЕПТ тіста

(на 3,5-4 пельменниці)

✔️ 1 яйце

✔️ пучок шпинату (можна заморожений)

✔️ 3 ст.л. олії

✔️ пів склянки кип'ятку

✔️ 10 ст.л. без гірки цільнозернового борошна

✔️ близько 350 гр. пшеничного борошна

✔️ сіль

збірники

Опис рецепту

Це найкращий перевірений рецепт тіста. Шпинатне заварне ТІСТО для вареників чи пельменів не розварюється, легше перетровлюється та смачне. Пельмені - смачний варіант обіду чи вечері для дитини та всієї родини. А ще це зречний варіант заготовки заморозки. Шпинат надає гарного кольору, що цікаво дітям. І корисно залучати діток допомагати в приготуванні. Діти люблять ліпити з тіста. До фаршу можна додати цибулю та моркву.

ГОТУВАТИ ТАК:

🍃 В блендер скласти яйце, листя шпинату, олію, сіль. Гарно перемолоти. Перелити в миску для замішування.

🍃 Додати 150 гр. пшеничного борошна (14 ст.л. без гірки) Розмішати і влити в тісто пів склянки крутого кип'ятку. Добре розім'яти, розмішати. Якщо будуть грудочки маленькі, не страшно.

🍃 Додати цільнозернове борошно, розмішати. Потім додавати потроху пшеничне борошно і замісити тісто, щоб не липло до рук.

Все, з ним можна працювати.

Щоб тісто не сохло, доки ви ліпите, прикривайте його рушником.

С М А Ч Н О Г О 💚

Ваші відгуки

Написати відгук