Тефтелі з Кус-кус та овочами в соусі.
Складові:
РЕЦЕПТ (на 2 порції)
Для тефтель
✔️ півтори ст.л. без гірки сирого кус-кус
✔️ 1 мале куряче яйце чи 3 перепелиних
✔️ 4 ст.л. фаршу (100 грам)
✔️ 2 ст.л. натертої моркви
✔️ 2 ст.л. натертої цвітної капусти
✔️ четвертина невеликої цибулини
⠀
для соусу:
✔️ 100 мл.води
✔️ 1 ч.л. томатної пасти
✔️ 1 ч.л. сметани
✔️ пів ч.л. борошна
✔️ сіль, лавровий лист, шматочок часнику
Опис рецепту
Що приготувати на обід чи вечерю для дитини? Цей рецепт тефтелі для дітей стане вашим улюбленцем. Смачні та соковиті. Чудовий варіант обіду чи вечері для дитини після року. Та гарно підходить для спільного столу з батьками. М'які, дитина легко пережує такі шматочки. Можна подавати з овочевим пюре чи тушкованими, або запеченими овочами.
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:
Змішати кус-кус, фарш та натерті на середню тертку овочі, порізану цибулю. Додати сіль, яйце та добре перемішати. Сформувати 4 тефтельки, покласти в каструльку. Для старшеньких можна попередньо трішки обсмажити з 2х сторін. Але не обов'язково.
Для соусу змішати воду, томатну пасту, сметану та борошно. Посолити. Залити цим розчином тефтелі. Додати спеції, шматочок часнику.
Тушкувати під кришкою на невеликому вогні хв.20-30.
⠀
Ваші відгуки