Смачнючі ПИРІЖКИ, завжди виходять. Якщо з цукром, то для діток від 2-х років. Солоні можна після року.

Складові:

СКЛАДОВІ: (на +/- 12 шт.)

Тісто:

✔️ 120 мл. молока

✔️ 60 гр. цукру (якщо на солодкі)

✔️ 40 гр. розтопленого масла

✔️ 12 гр. пресованих дріжджів, або 4 гр. сухих

✔️ 1 яйце

✔️ 1 ст.л. сметани, якщо є

✔️ дрібка солі, ванілька

✔️ 300 - 350 гр. пшеничного борошна

Начинка слива/вишня/яблуко

(можна і з куркою та морквою чи тушкованою капустою з яйцем чи без)

✔️ близько 500 грам ягід

✔️ цукор за смаком

✔️ трохи крохмалю

збірники

Опис рецепту

Спробуєте цей рецепт тіста для печених пиріжків і не захочете іншого. Більшість дітей обожнюють випічку. Пиріжок з фруктами чи з овочевою/м'ясною начинкою стане хорошим варіантом перекусу для дитини та всієї родини. 

ГОТУВАТИ ТАК:

🌻 В каструльці змішати тепле молоко, дріжджі, цукор та трохи борошна. Почекати чи запіниться хв 5-10.

🌻Додати взбовтане яйце (зі сметаною, якщо вона є), масло, дрібку солі та ванільку.

🌻Все змішати, замісити м'яке тісто, щоб не липло до рук. Добре вимісити. Поставити підходити.

🌻 Для начинки змішати подрібнені фрукти, трішки цукру, трохи крохмалю.

🌻 Як тісто підійде в 2 рази, поробити з нього кульки.

🌻 Деко застелити пергаментом. Зліпити пиріжечки, покласти на пергамент і дати трохи підійти.

🌻 Змастити жовтком і в духовку.

🌻 Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці. По часу дивіться по своїй духовці.

С М А Ч Н О Г О

Ваші відгуки

Написати відгук