Смачнючі ПИРІЖКИ, завжди виходять. Якщо з цукром, то для діток від 2-х років. Солоні можна після року.
Складові:
СКЛАДОВІ: (на +/- 12 шт.)
Тісто:
✔️ 120 мл. молока
✔️ 60 гр. цукру (якщо на солодкі)
✔️ 40 гр. розтопленого масла
✔️ 12 гр. пресованих дріжджів, або 4 гр. сухих
✔️ 1 яйце
✔️ 1 ст.л. сметани, якщо є
✔️ дрібка солі, ванілька
✔️ 300 - 350 гр. пшеничного борошна
Начинка слива/вишня/яблуко
(можна і з куркою та морквою чи тушкованою капустою з яйцем чи без)
✔️ близько 500 грам ягід
✔️ цукор за смаком
✔️ трохи крохмалю
Опис рецепту
Спробуєте цей рецепт тіста для печених пиріжків і не захочете іншого. Більшість дітей обожнюють випічку. Пиріжок з фруктами чи з овочевою/м'ясною начинкою стане хорошим варіантом перекусу для дитини та всієї родини.
ГОТУВАТИ ТАК:
🌻 В каструльці змішати тепле молоко, дріжджі, цукор та трохи борошна. Почекати чи запіниться хв 5-10.
🌻Додати взбовтане яйце (зі сметаною, якщо вона є), масло, дрібку солі та ванільку.
🌻Все змішати, замісити м'яке тісто, щоб не липло до рук. Добре вимісити. Поставити підходити.
🌻 Для начинки змішати подрібнені фрукти, трішки цукру, трохи крохмалю.
🌻 Як тісто підійде в 2 рази, поробити з нього кульки.
🌻 Деко застелити пергаментом. Зліпити пиріжечки, покласти на пергамент і дати трохи підійти.
🌻 Змастити жовтком і в духовку.
🌻 Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці. По часу дивіться по своїй духовці.
С М А Ч Н О Г О
Ваші відгуки