М'ясні кульки в підливі з зеленого горошку та помідора та домашня лапша з кукурудзяного борошна.

Складові:

Лапша.

Тісто, з розрахунку на 3 порції:

✔️ 1 куряче яйце

✔️ 4 ст.л.без горки кукурудзяного борошна

✔️ 3-4 ст.л.білого борошна, скільки візьме тісто

✔️ біле борошно для присипки

М'ясні кульки.

На 1 порцію:

✔️ 50 грам фаршу

✔️ чайна ложка дрібно порізаної цибулі

✔️ чайна ложка манки

✔️ 2 ст.л.замороженого горошку

✔️ 1/4 помідора

✔️ 5 ст.л.води

✔️Олія 0.5 ч.л. сіль за бажанням

збірники

Опис рецепту

Лапшу можна приготувати заздалегідь.

Пошагові рецепти з фото лапші та м'ясних кульок можете знайти нижче в рекомендованих рецептах.


Лапшу готувати так: до яйця додати спочатку кукурудзяне борошно, потім потроху додавати біле. Замісити тісто, щоб не липло. Скатати в кулю, накрити плівкою та залишити на 15 хв. відпочити. Стіл присипати борошном та розкатати тонко тісто в пласт. Далі гарно поспати пласт борошном, згорнути рулетиком і нарізати впоперек, приблизно по 7мм. Кожен шматочок розмотати. Подрібнити ножем для зручності можна вже у звареному вигляді. ⠀ Варити свіжу лапшу 5 хв., закинувши у вже киплячу воду. Решту можна викласти на тарілку, вкриту серветкою та засушити.

М'ясні кульки готувати так: горошок відварити і перетерти через сито. З четвертинки помідора зняти шкірку, видалити насіння і натерти. До фаршу додати дрібно нарізану цибулю, манку, гарно пом'яти та сформувати кульки. В каструльці змішати пюре горошку, помідора та воду. Покласти туди кульки, додати олію, сіль і тушкувати хвилин 20 на невеликому вогні. 

Зварену лапшу трохи подрібнити, зверху викласти кульки та полити підливою. Смачного!

Ваші відгуки

Написати відгук