Рецепт запечених КАРТОПЛЯНИКІВ з начинкою

Складові:

Для тіста
✔️ 600 грам картопляного пюре. Можна з додаванням моркви
✔️ півтора яйця (і пів для змащування)
✔️ 4 ст.л. без гірки цільгозернового борошна (можна пшеничне)
✔️ пару ложок пшеничного борошна для ліпки
✔️ сіль


Для начинки
✔️ можна з субпродуктами

(По 100 грам печінки, серця, шлунків зварити з морквиною, спеціями і цибулиною. Все перемолоти)

✔️ Можна варене м'ясо з овочами
✔️ Можна тушковану капусту

збірники

Опис рецепту

Пиріжки з картоплі - цікава подача поживного обіду чи вечері для дитини. Пюре та начинку можна приготувати звечора та лишити в холодильнику. Для доросліших можна підсмажити на тонко змащеній сковорідці олією чи маслом ГХІ. Ця страва сподобається і дітям і дорослим. Приготуйте для своїх дітей та чекаю на відгуки.

Як приготувати Рецепт запечених КАРТОПЛЯНИКІВ з начинкою

Зварити картоплю, можна додати тонко нарізаної моркви і варити разом. Злити воду, додати сіль і потовкти. В охолоджене пюре додати півтора яйця, борошно, гарно розмішати. Тісто буде липким.
Увімкнути духовку на 180. Ложкою викладати тісто на тарілку з борошном, зробити пласт, щоб борошно було тільки внизу і можна було зліпити. Покласти його на руку стороною в борошні. Всередину викласти ложку начинки і зліпити пиріжечок. Трошки приплюснути і на деко з пергаментом. Картопляники змастити яйцем і випікати при 180 градусах хв.30. дивіться по низу, бо зверху можуть не дуже зарумянитись. Все залежить від духовки. При бажанні можна посмажити на сковорідці для доросліших. Їсти зі сметаною чи йогуртом чи свіжими овочами.

Ваші відгуки

Написати відгук