Торт на 1 рочок, 2 рочки для дівчинки чи хлопчика без цукру

Складові:

На тортик діаметром 20 см. потрібно:
Тісто:
✔️півтори склянки натертого сирого гарбуза
✔️2 курячих яйця
✔️1 дитячий сирок без наповнювача (100гр)
✔️пів склянки дрібних вівсяних пластівців
✔️1 склянка цільнозернового борошна
✔️1/6 пачки вершкового масла
✔️пів ч.л. соди

Крем та начинка:
✔️4 шт. печених середніх солодких яблук (1склянка м'якоті)
✔️1/6 пачки вершкового масла
✔️2 дитячих сирка без наповнювача (100гр)
✔️150 грам некопченого чорносливу


Поділіться рецептом:

Опис рецепту

Перший день народження - дуже важливий день. Так хочеться порадувати дитинку гарними іграшками та смаколиками. По цьому рецепту ви приготуєте торт, який можна їсти дітям одного року. Коржі з гарбуза, начинка з чорносливу, а крем з яблук та сиру - поживне, смачне та корисне поєднання. Без цукру та мастики. Для дорослих він буде слабо солодким, а для діток - в самий раз, так як вони ще не настільки звикли до солодкого смаку. Цей торт підійде на рочок і для хлопчика і для дівчинки, просто прикрасьте його в хлопчачому чи дівчачому стилі.

Як приготувати Торт на 1 рочок, 2 рочки для дівчинки чи хлопчика без цукру

Увімкнути духовку на 180 градусів. Підготувати форму для запікання діаметром 20 см. Змазати пергамент олією та застелити ним форму. В миску всипати півтори склянки натертого гарбуза, додати сирок, яйця, подрібнені родзинки та соду, гарно перемішати.
Додати вівсяні пластівці та борошно, ще раз перемішати.
Висипати тісто в форму для запікання та поставити в розігріту духовку. Випікати приблизно 60-80 хвилин. Разом з тортом можна запекти яблучка. Дістати торт з форми і дати повністю охолонути.
Тим часом готуємо крем. В блендер покласти 2 сирка, м'якоть печених яблук та 1/6 пачки вершкового масла. Перебити, перекласти в тарілку, поставити в холодильник.
Для начинки з чорносливу треба 150 грам чорносливу проварити 5 хвилин. Злити воду та гарно перебити блендером. Остудити.
Гострим ножем розрізати корж на 3 частини. Вони не будуть повітряні. Коржі м'які та вологі.
Збираємо торт: корж, половина маси чорносливу, крем, корж, друга половина маси чорнослива, крем, корж. Зверху і по бокам обмазати кремом.
Прикрасити можна за вашим смаком. Пряниками, безешками, зефірками, фруктами. Смачного!

Ваші відгуки

Написати відгук