ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ з рисовим чи цільнозерновим борошном.
Складові:
На сімейну порцію потрібно:
✔️ 300 грам кисломолочного сиру 5 % (не пастоподібний, бо занадто вологий)
✔️ 1 куряче яйце
✔️ 5 ст.л. без гірки рисового чи цільнозернового борошна
✔️ 1 ст.л. білого борошна + для обвалювання
✔️ для діток після 2х років можна трішки цукру (або готові трішки полити медом)
Опис рецепту
Рецепт простих в приготуванні та дуже смачних лінивих вареників для дітей та дорослих. Не розвалюються. Смачно їсти з фруктовим чи ягідним пюре, йогуртом. Чудовий варіант сніданку, вечері чи перекусу для дитини в рік та після року. !Важливо при подачі розрізати на безпечні шматочки. Більше рецептів з сиром (творогом) дивіться на сайті.Як приготувати ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ з рисовим чи цільнозерновим борошном.
Сир, яйце, цукор (від 2х років), рисове борошно та 1 ложка білого борошна змішати, пом’яти руками для однорідності. Тісто буде липким.
Поставити на вогонь каструлю з водою.
Тісто розділити на 3 частини. Кожну частину скатати в ковбаску, нарізати на шматочки та скатати кульки 2-3 см. в діаметрі.
Вкинути в киплячу воду. Варити в не дуже булькаючій воді 2-3 хвилини після того, як спливуть.
Готові варенички змастити вершковим маслом.
❗Порізати для дитини на безпечні шматочки та можна полити фруктовим пюре чи додати тушковані фрукти, ягоди, мед для діток після 2х років.
Чекатиму на ваш ВІДГУК в коментарях!
Ваші відгуки