Тефтелі в йогуртовій підливі з цвітною капустою

Складові:

На порцію і для дитинки і для мами треба: (можете зробити меншу порцію)

Тефтелі:
✔️  4 ст.л. фаршу,
✔️ 3 ст.л вареного рису (трошки недовареного),
✔️ пів курячого яйця, або 2 перепелиних,
✔️ 1 ст.л. подрібненої цибулі.

Соус:
✔️ жменя цвітної капусти,
✔️ 3 ст.л. йогурту без нічого,
✔️ 100-150 мл.води,
✔️ 1 ч.л. рисового чи іншого борошна,
✔️ часник, лавровий лист, сіль за бажанням.
збірники

Опис рецепту

Тефтелі в йогуртовій підливі з цвітною капустою виходять м'які та соковиті. Гарний варіант, що приготувати на обід для дитини від 9 місяців. Готові тефтелі можна роздавити виделкою з додаванням підливи. Так малюку до року буде зручніше їсти. Після року можна розрізати на шматочки. При бажанні в соус можна додати трохи сиру. Рис краще брати круглий, тоді тефтелі будуть м'якші та краще триматимуться. Фарш використовуйте на ваш смак. Рекомендовано з м'яса кролика, курки, індички або телятини. 

Як приготувати Тефтелі в йогуртовій підливі з цвітною капустою

Змішати фарш, цибулю, рис та яйце, скрутити невеличкі тефтельки. Для дитини після року можна підсолити.
В сковорідку чи каструльку покласти подрібнену цвітну капусту, борошно та йогурт. Залити водою, підсолити за бажанням, можна додати часничку та лаврового листа. Дати закипіти.
В киплячий соус покласти тефтельки, накрити кришкою та дати протушкуватись на маленькому вогні 20 хв. Готово ? Для кольору можна в соус додати ще моркву чи шпинат.

Ваші відгуки

Написати відгук